Înregistrare Contactați-ne Publicitate Regulament FAQ
Prima pagină Filme Online XXX Comenzi Reclamații


Acasă » 2010 » Aprilie » 22 » Nameservere - informatii
10:02 AM
Nameservere - informatii
Am gasit niste explicatii mai pe intelesul tuturor, legate de Nameservere:

DNS poate fi considerat o carte de telefoane, fiecare nume avand asociat un numar de telefon. Cand va mutati intr-o noua locatie, numarul de telefon va fi probabil modificat. Pentru a atribui numelui dvs. noul numar de telefon, trebuie sa apelati la furnizorul servicului telefonic, care va realiza modificarea.

DNS inseamna "Domain Name Server". DNS actioneaza ca o enorma carte de telefoane (baza de date), asociind fiecarui domeniu un IP. Atunci cand tastati in browser www.site.ro, providerul dvs. (ISP) va intreba serverul DNS cum poate contacta site.ro. Serverul DNS ii va returna IP-ul serverului care gazduieste domeniul site.ro (sau, in interpretarea de mai sus numarul de telefon al serverului).

Unde sunt tinute inregistrarile DNS?
1. Root nameservers (exista 13 la nivel mondial)
2. RNC sau un alt registrator autorizat

Atunci cand inregistrati un domeniu setarile DNS sunt pastrate la registratorul prin care ati inregistrat domeniul respectiv (ROTLD pentru domeniile .ro). In general, acestea vor puncta catre serverul furnizorului serviciilor de web hosting.

Serverul DNS al providerului dvs. (ISP) interogheaza unul dintre cele 13 Root Nameservers odata la 24h actualizand propriile inregistrari DNS, care la randul lor vor rezolva cererile catre serverul pe care se afla site-ul dvs.

Un Nameserver este un serviciu care face legatura intre adresa unui dispozitiv in format IP si un nume asignat acelui dispozitiv. Legatura se face biunivoc: la un nume corespunde un IP, la un IP corespunde un nume. Exista si posibilitatea de a asigna mai multe "nume" la un IP, dar numai unul va fi cu adevarat nume, celelate sunt cunoscute ca alias-uri. La apelul unui nume de calculator se interogheaza un DNS care intoarce adresa IP a acestuia, deoarece o legatura intre doua masini in Internet nu se poate face decat cunoscand adresa IP. La apelul unui IP, (reverse query) DNS-ul va intoarce numele asignat, nu si aliasurile.
Vizualizări: 550 | Adăugat de: webmaster | Tag-uri: Nameservere - informatii
Total comentarii : 0



Formular de autentificare vechi